gazdasági rendszer, pénz, kamat, bankElég rég kutatom mi van a látható mögött:

Az ember által létrehozott intézmények és rendszerek túlnőttek az emberek hatáskörén. A bolygó élete jelenleg csak a kevés kiválasztott jólétét biztosítja, és miközben kevesek jól élnek tömegek éheznek.
 
A tervezett elavulás egy rejtett mechanizmus amire a fogyasztói társadalmunk épül.
„Az életben az a legfontosabb dolgunk hogy vásároljunk hitelre olyan dolgokat amire nincs szükségünk.”
„Ha a fogyasztó nem vásárol a gazdasági növekedés leáll.”
Valóban erre a Tervezett elavulás lenne a megoldás?

Pénz, bank, kamat... amit tudni érdemes!
„…valójában mi ad értéket az újonnan létrejött pénznek? A válasz a meglévő pénzmennyiség, az új pénz valójában a lop a már meglévő pénzmennyiség értékéből. A teljes pénzmennyiség növekszik függetlenül a termékek és szolgáltatások iránti kereslettől és a kereslet-kínálat egyensúlyának kialakulásával az árak emelkednek csökkentve minden egyes dollár vásárlóértékét. Ezt nevezik inflációnak.”
„A pénztartalékra épülő banki rendszer alapvetően magában foglalja az inflációt.”
A kamat intézménye:
„…minden egyes dollárt ami létezik kamatostul kell visszafizetni, azonban ha az összes pénz a Központi banktól jön és a kereskedelmi bankoknál kamatokkal többszöröződik és ha az úgynevezett tőke csak a pénzügyi ellátó rendszerben keletkezhet akkor hol van a pénz ami a kamatot fedezi? Sehol, nem létezik. Ennek következményei pedig megdöbbentőek. A bankoknak fizetendő pénz mindig több mint a forgalomban lévő pénz, ezért állandó az infláció a gazdaságban. Folyamatosan új pénz kell, hogy azt az állandó a rendszerből fakadó hiányt fedezze, aminek oka a kamat.  Ez azt jelenti, hogy a fizetésképtelenség és a csőd szó szerint a rendszer része. Mindig lesznek szerencsétlenek, akik a rövidebben húzzák. A székfoglaló játékhoz hasonlóan, amikor a zene véget ér valakinek nem jut szék és éppen ez a lényeg! A rendszer folyamatosan a bankok kezére játssza az egyének javait, ha képtelen vagy kifizetni a jelzálogot elveszik a tulajdonod. Ez különösen akkor felháborító amikor rájössz hogy a fizetésképtelenség természetes jelenség a résztartalékra épülő banki rendszer miatt, és azért is mert a pénz amit a bank neked kölcsönzött jog szerint nem is létezik.”

Mesterségesen kreált káosz – Gazdaság, kamat, Róna Péter, Surányi György

Ember és adósság érthetően.
„a pénzügyi piacok turbulenciáinak káros hatásait – szemben a korábbi nyereségekkel – a közösség minden tagja viseli”
A 'The Economist' által összeállított interaktív térkép, a világ országainak adósságáról elérhető (2000-ig visszamenőleg). Elképesztő ahogy pereg a számláló.

1848-49. Miért kellett letenni a fegyvert?
Álljanak itt egy megbízható ember szavai:
Darvas-Kozma József beszéde a csíkszeredai Gál Sándor szobornál 2012 március 15-én (részlet)
Amikor 1948-ban a szabadságharc Magyarországon diadalt aratott és a felelős minisztérium létrejött, akkor Salamon Rothschild a német banknak az elnöke, de ugyanakkor a bécsi bankké is, övék volt Nápoly, Párizs, a londoni bank. Az osztrákok annyi pénzt vettek fel hogy azt mondották ha Magyarország kiválik akkor az osztrákok nem tudják megfizetni, és ezért a magyar forradalmat le kell verni. A pénz mozgatta, a farok a kutyát, az osztrákokat a magyarok ellen, a testvér itt élő népeket föllázították a magyarok ellen, az oroszok akik kölcsönt vettek fel szintén ettől a bankháztól, őket is mozgósították, a magyar forradalmat le kell verni. Nem maradt esély! A pénz világában fönnállni szabadsággal, békességgel, igazságossággal, nem lehet.
Videó: http://vilagbiztonsag.hu/keptar/displayimage.php?&cat=0&pid=20508#top_display_mediaTeljes világunk anomália, Edward Snowden megérdemelné a védelmet

Hitel károsultak…

Európai Uniós források lehívásának nehézségei – mi történik velünk?

Nyílt levél José Manuel Barrosonak, az Európai Bizottság Elnökének

A jelenlegi globális pénzügyi rendszer összeomlásáról..

Mikor leszünk annyian hogy változást tudjuk előidézni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése