2012. december 19., szerda

A Maják a teremtés születésnapját ünnepelik – egy régi ciklus végét és egy új ciklus kezdetét. 2012.12.21.

A félreértelmezett maják, a filmstúdió profitja, a guatemalai kulturális minisztérium, és a tömeghisztéria


2012.12.21.napján a teremtés születésnapját ünnepeljük – egy régi ciklus végét és egy új ciklus kezdetét.


Kérlek ne feledd mindig csak az maradhat szent számunkra amiért mi magunk teszünk valamit!

Nem elképesztő hogy ezt normálisnak tartjuk?! Egy film miatt szabad a tömeghisztériára lehetőséget adni? Hazugság igazolására weboldalt létrehozni? Emellett a maradék még meglévő, azaz élő hagyományt szabad így "megbecsteleníteni"? 

Több vallásban fennmaradt a precessziós Nagy Napév emléke, de a Maják őrizték meg talán a legtisztábban. Ezt a tiszta tudást a jelenkor arra használja fel hogy profitáljon belőle míg mindaz amit e tudás jelentett eltűnik. 
Óvatosan jegyzem meg: ha ez így megy tovább akkor csak a "rossz" emberek száma fog növekedni mindenütt. Keressük meg őszinte hittel és lélekkel a jelenkorban alkalmazható szentségeket, amiben hinni tudunk, ami kapaszkodót nyújthat, ami az emberi élet morális irányát jelölheti.
Ma a fizika, a kémia és legújabb változataik meg a nano kutatások, a hadviselés és még számtalan tudomány hasonló következtetést von le a világ keletkezéséről és lényegéről mint jó néhány fennmaradt ősi hagyomány. Ezen azért érdemes elgondolkodni szerintem.
 
"Talán az olvasók is emlékeznek az ezredfordulóra természeti, humanitárius, sőt − a modern idők szellemében – számítástechnikai katasztrófákat jósló próféciákra és prognózisokra. Nos, végül hiába léptünk át komoly megrázkódtatások nélkül a harmadik évezredbe, a sosem nyugvó világvégevárók megtalálták az apokalipszis új dátumát: 2012. december 21. De ez már nem a különböző szekták tézisein alapul, hanem a maja naptár nagy világciklusain, miszerint 2012. december 21-én ér véget egy 5125 éves korszak (a Nap ötödik korszaka), s akkor új világba lépünk."

"Félreértelmezett maják
A virágkorukat i.sz. 250 és 900 között élő maják igen jártasak voltak a csillagászatban. Hosszú Számítás elnevezésű naptárukban - ami i.e. 3114-től indul - nagyjából 394 éves időszakokat, úgynevezett baktunokat jelölnek. A 13 a maják szent száma, a 13. baktun pedig megközelítőleg 2012. december 21-én ér véget. "Ez a teremtés egy különleges évfordulója" - magyarázta David Stuart, a Texas Egyetem maja epigráfiai szakértője. "A maják soha nem mondták, hogy a világ véget ér, soha nem regéltek semmi rosszról, csupán feljegyezték ezt az évfordulót."
Szerinte a 2012-es apokalipszis egy nyugati, a média által felkapott koncepció, amit ráaggattak a majákra, talán mert a nyugati mítoszok már "kimerültek". Egyesek szerint a maják tudtak egy titkot, miszerint a Föld tengelye inog, minden évben egy picit megváltozik ezáltal a csillagok együttállása. 25 800 évente a Nap egy téli napforduló alkalmával egy vonalba kerül a galaxis közepével. Ez 2012. december 21-én következik be, amikor a Nap ugyanazon a ponton kel fel, ahol a galaxis fényes középpontja helyezkedik el. Sokakat ez a ritka együttállás már önmagában is megrémít."

"A régészeti leletek szerint a maják tudatában voltak ennek az együttállásnak és nagy fontosságot tulajdonítottak neki. A ciklusok végeként, egy változásként, egyfajta megújulásként tekintettek rá, szögezi le John Major Jenkins, aki két évtizeden át tanulmányozta a maja leleteket. Ann Martin a Cornell Egyetem tudósa, aki egy csillagászati tévhitekkel foglalkozó weboldalt üzemeltet, csupán annyit fűz hozzá az egészhez, hogy mivel a korábbi hasonló világvége hisztériákat is egészen jól átvészeltük, miért lenne ez másként 2012-ben?"

"A guatemalai kulturális minisztérium Guatemalavárosban decemberre rendezvényt tervez, amelyre kilencvenezer látogatót várnak, az utazásszervezők pedig világvége-utazásokat szerveznek. Felipe Gomez kritizálta a rendezvényeket, a maja folklórt profitra váltó show-műsoroknak nevezve őket. "Tiltakozunk a csalás, a hazugság és a tények elferdítése ellen. Az állítólagos apokalipszis alkalmából történő ünneplés tiszteletlen a nép kultúrájával szemben" - fejtette ki Gomez."


"A NASA is cáfolta a rémhíreket

Komoly tudósok próbálják cáfolni az interneten keringő vad híreket és csillapítani a kibontakozó pánikot: nem jön el a világvége 2012. december 21-én. Nem csapódik a Földbe egy rejtélyes bolygó és a maja naptárnak semmi köze az egészhez. A hisztériát - mint kiderült - egy hollywoodi film gerilla marketing kampánya indította el.
A 2012 című filmet novemberben bemutató stúdió - az érdeklődés felcsigázása érdekében - több tucat hamis tudományos portált vagy blogot hozott létre, amelyek mind a 2012-ben bekövetkező világvégéről vizionálnak. 2012. december 21. azért nevezetes dátum, mert a maják állítólag csak eddig készítették el naptárukat - utána már nincs idő. A rémhír szerint ekkor egy korábban ismeretlen külső bolygó csapódik be a Földbe.

A Sony Pictures még egy olyan weboldalt is létrehozott, amelyet az állítólagos Institute for Human Continuity (Emberiség túlélése intézet) működtet. Itt még arról is értekeznek, hogyan lehet feliratkozni túlélő készletre, és hogyan kell majd megválasztani a világ vezetőjét a katasztrófa után. Mindez megtette a hatását, beindult a lavina, a hívők öngerjesztő módon ezrével propagálják a téveszmét.
 
David Morrison, a NASA csillagásza - aki egy népszerű blogot is működtet - azt mondja, két éve még hetente legfeljebb egyszer kapott kérdést a Földet fenyegető kozmikus katasztrófáról. "Most naponta tucatjával kapok ilyen kérdést. Két tizenéves még azt is közölte, hogy nem akarja látni a világvégét, ezért azon gondolkodnak, hogy inkább véget vetnek az életüknek." Morrison szerint eddig több mint ezren érdeklődtek nála, mit tegyenek a közelgő világvége miatt. Szerinte a stúdió etikai vétséget követett el a weboldalak működtetésével."

Forrás:
http://richpoi.com/cikkek/tudomany/nem-lesz-vilagvege-december-21-en.html

ÚJABB SZOMORÚ HÍREK:

http://www.sokszinuvidek.hu/index.php/Kiemelt-cikkeink/1742-Kis-falu-nagy-vil%C3%A1gv%C3%A9ge-tr%C3%BCkkje-fellend%C3%BClt-a-turizmus
  Kis falu nagy világvége-trükkje: fellendült a turizmus

Egy TV adón mást hallottam: ott a falusiak menekültek a turisták elől, teljesen bezárkózó típusú emberek...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése