2012. november 10., szombat

Fogjunk össze!



Összefogás a jövőért!

Nem vagyok gazdasági szakember (és ez látszik az írásaimon) de valamelyest azt hiszem megértettem mi zajlik körülöttünk, és most megpróbálom átadni a gondolataimat, hátha tudok vele segíteni, sőt talán megoldást tudok kínálni, persze csak részmegoldást de azért az is valami. Továbbá gondolkodó embereket keresek, akik szintén változtatni szeretnének.

Válság, így nevezik azt a jelenséget, ami miatt tönkremegy az életünk, és igen, most már hivatalosan is világválságnak nevezik, (ami az én olvasatomban azt jelzi hogy világszerte egyre többen tudjuk: ez így nem mehet már tovább). Az évszázadok óta építgetett gazdasági modell gyakorlatilag nem működik, illetve működésében rejlik saját halála, és szomorú de úgy tűnik elhullunk vele együtt mi is…
Nincs alternatíva arra mire lenne lecserélhető a pénzintézetekben felhalmozódó kamat által létrehozott fiktív növekedés, ami mögött nincs valóságos tőke. A kamat lényegi alkotó eleme hogy elvárja a növekedést, máskülönben veszteséget (negatív eredményt) produkál a gazdaságban. Példa: ha kölcsönből veszek árut akkor a kamatot is be kell építsem árrésembe, hiszen optimálisan a „megtérülő ráfordítás” kategóriába tartozik, (és így épült be a kamat a gazdaságba – hiszen a legalsóbbtól a legfelsőbb szintig mindenütt ott van, életünk minden területén jelen van).
Talán a piacgazdaság túlzott térnyerése, talán a pénzügyletekkel szembeni túlzott elfogadás, talán a moralitás elvárt színvonalának viharos zuhanása okozta a jelenlegi helyzetet. Vagy talán korábban tényleg a háborúk voltak azok amik az ipari fejlődés által kiutat jelentettek a válságokból (és mint egy ördögi kör elő is idézték őket!). De tény hogy most olyan élelmezési-válság elé nézünk amire az én életemben még biztosan nem volt példa. Talán már túl sokan is lehetünk a földön és talán az élelmiszer-termelést fontosságát is nagyon elhanyagoltuk. Még itt Európában is csak mostanában kap némi hangsúlyt, hogy a tömegesen létrehozott rossz minőségű élelmiszerek miatt egyre több a beteg ember. A lényeg hogy nem tudjuk megtermelni a kamatot (és ez már évek óta nem megy), a pénzintézetek viszont már rég kihelyezték, hiszen elvárták hogy létre fogjuk hozni, így viszont csődbe mennek.
A 2008-as amerikai ingatlan lufi valami ilyesmi miatt durrant ki, egy ismerősünk olyan városban él, melynek a teljes lakossága - 80 ezer ember – lakókocsiba kényszerült! Olvastam mozgolódnak már néhányan, a szálak felsőbb körökbe vezetnek, kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Már a rendszer alapja is hibádzik, arra épít hogy ha nincs növekedés akkor a hierarchia legalján lévők tönkremennek, bedarálja őket a rendszer.
 
Fogjunk össze!
Van mód arra hogy a gazdaságban áramló tőke egy részét itthon tartsuk!
Ha kisvállalkozásod van - termelsz, gyártasz, kereskedsz, szolgáltatsz – gyere és csatlakozz egy portált létrejöttéhez ahol elcserélhetjük amink van, arra amire szükségünk lenne.

Magyar kisvállalkozók gazdasági együttműködése az Összefogás portálon
Már nem tudom tétlenül nézni ahogy szép lassan tönkremennek a környezetemben lévő vállalkozások. Pedig sok ember együttes ereje nagyon sokra lenne képes! Azt mondják az ország életképessége a kis-és középvállalkozásokon múlik, és hogy középvállalkozásból kevés van. (Hát ha éppen ránk számítanak az mondjuk elég gáz :-) 
Ma már sokan érezzük hogy ideje lenne elindulni egy másféle úton. Ez is egy lehetséges válasz a válságra. Ha már a megmaradásunk a tét, mutassuk meg hogy tudunk együtt cselekedni!     
  
Rég dédelgetett vágyamat szeretném megvalósítani, létrehozni egy olyan portált ahol magyar kisvállalkozások cserélhetnék szolgáltatásaikat, termékeiket. Ezzel a gazdaságban áramló pénz egy részét megfelelő mederben lehetne tartani, itt maradna az országban és a mi megélhetésünket szolgálná!  

Kezdeményezésemnek csak akkor van értelme ha mindenki részt vesz benne, nem csak a kereskedők, fodrászok, programozók és nyelvtanárok hanem még az élelmiszer-termelők is…
Felhívásom mindenkinek szól!
Mindenkinek aki szeretne változtatni és aki a gazdaság apró alkotó része.
Mert mindenkinek szüksége van valamire és sokunk fel is tud kínálni valamit cserébe. A fórum ahol találkozhatnának ezek az igények most készül. Az pedig már csak rajtunk múlik hogy a résztvevőknek megérje az összefogás.
Kérlek, ha ez a gondolat elindított benned valami jelentkezz!
ezen a címen:
magyar.osszefogas2012@gmail.com

Elsősorban a történésekről szeretnélek tájékoztatni, arról hogy hányan vannak azok akiket Veled együtt érdekelne ez a dolog, és lesznek kérdéseim is a működéssel kapcsolatban, mert közösen fogjuk létrehozni, mindenkinek lesz beleszólása!     
Természetesen semmilyen módon nem fogok visszaélni címeddel, valós ember vagyok, valós céllal. Nem ígérek se meggazdagodást se nagy bevételt, és nem adókerülés a cél, sokkal inkább hogy egymást támogatva kialakítsunk valamit, ami értéket teremthetne mindannyiunk számára.

Első kérdésem az lenne mi legyen a neve a portálnak?
Gondoltam a „Filléres Összefogás” címre de inkább mégse…
Ötletek?
Köszönöm hogy elolvastad soraimat!
Pintér Zsófia


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése