2012. október 29., hétfő

A jelenlegi globális pénzügyi rendszer összeomlásáról..

Újabb érdekes cikkek:

Tőke Péter: Vége a fogyasztói társadalomnak, adós-rabszolgaság, vagy új rend jön.

Jöhet az izlandosodás: népszavazások az adósság nemmegfizetéséről, vagy az újabb globális válságok elleni B-terv. Helyi pénzek a belső fogyasztásra. Kínos SFR-ügy
"Embercentrikus új gazdasági rend jöhetEljárt az idő a válságokkal megbukott neoliberális globális világrend felett. Előbb-utóbb létre fog jönni egy nemzetközi összefogás az uzsorás bankok és haszonélvező tulajdonosi körük ellen ellen.Jól mondta Orbán Viktor: a fogyasztói társadalomnak vége, a válság előtti világ nem tér vissza. Ebből csak arra lehet következtetni, hogy valami más következik. Hogy mi, az a nemzeti kormányunk bátorságától és lehetőségeitől függ. Bátorítom őket, nemsokára nem lesznek egyedül. Ahogy elindult az észak-afrikai tavasz, úgy előbb-utóbb berobbanhat egy dél-európai hatalmas tömegû igény is a változásra, az Izlandéhoz hasonló gazdasági függetlensesedésre, szabadságra. És ez az egész világon végigsöpörhet.B-tervre lesz szükség az eltorzult pénzügyi világ megváltozásáhozElőre ki kell dolgozni egy nemzeti B-tervet, hogy ne álljunk lebénultan, tátott szájjal, mint szamár a hegyen, hogy az elsők között válthassunk! A B-tervnek kell számolnia a dollár és az euró bedőlésével, trónfosztásával, fel kell készülni egy márka alapú nemzetközi német vagy kínai pénz berobbanására, és arra, hogy az új kapcsolatrendszereké a jövő! Ezeknek már nemcsak meg kell teremtődnie mielőbb, hanem jól is kell mûködnie. Kína után már más nagy, ázsiai országok is, mint például Irán, Magyarországot választanák hídfőállásul. Nem vagyunk tehát egyedül. Attól sem kell becsinálni, hogy jön a nyugati dádá. Ha az ország nagy többsége kiáll a nemzetéért, akkor birtokon belül leszünk. Arra azonban vigyáznunk kell, hogy ne legyünk kakukktojások, az EU-ban is szövetségesekkel együtt fellépve követeljük a további válságok elleni védelmet, előbb a kontinensnyi, majd globális gazdasági rendszerátalakítást. Ebben a B-tervnek már konkrét intézkedéseket is tartalmaznia kell. Mivel a válságok fő oka a tőke túlzott, államok fölötti, már-már ellenőrizhetetlen szabadsága, a globális spekuláció és a manipulált piac, így először ezek ellen kell fegyvert kovácsolni."

http://www.leleplezo.hupont.hu/74/vege-a-fogyasztoi-tarsadalomnak-toke-peter 

Az izlandi példa! Ébredj Magyar!!!

http://mkh.web4.hu/cikk/az-izlandi-pelda-legyen-magyarorszag-is-onellatova 
Celente: Nemcsak Németország aranya hiányzik

„Hiszen itt folyik az orrunk előtt! Hogyan tagadhatná le bárki is?” – mondja Celente. „Beszéltünk Mario Draghi-ról. Mit keres ott? Megpróbálja a hatalmat Brüsszelben konszolidálni. A bankrendszernek köszönhetően Európában minden szuverenitás megszűnik. Új vezérük lesz. Arról beszélnek, hogy a hatalom konszolidációjára azért van szükség, hogy ezek a problémák ne történjenek meg a jövőben. Szép kis sztori! El is hiszem. Azok az emberek, akik létrehozták a problémát, most majd szépen megoldják? Tündérmese. Ez egészen egyszerűen egy hatalomátvétel. Most nem vallási értelemben beszélek, de Jézus, a Béke Fejedelme, egyetlen egyszer folyamodott erőszakhoz: amikor kiűzte a pénzváltókat a templomból, mert ők voltak azok, akik fizikailag tönkretették a népet. Most nem pénzváltóknak, hanem bankoknak hívják őket. Ez a valóság. És a pénzhatalom ugyanolyan függőség, mint a kábítószer. Nincs lelkiismeretük. Amikor itt elfogy a pénz, háborút indítanak, mert kell nekik az újabb adag. Tudjuk, hogy ezen a téren is egyre forróbb a helyzet.”
„Ha szétnézünk a világban, láthatjuk, hogy több millió ember ment az utcákra Spanyolországban, Portugáliában, Görögországban, mert nincs pénzük ételre, otthonra, lassan már semmire. Nem látják az emberek, hogy mi folyik itt? Az egész pénzrendszer az összeomlás szélén áll! A bankok is kifogytak a pénzből. Nem tesznek egyebet, mint digitális pénzt állítanak elő, hogy felszínen tartsák még egy ideig a globális piramisjátékot. És ahogy már korábban említettem, amikor kifogynak az ötletekből, elindítanak egy újabb háborút. És az a háború más lesz, mint az eddigiek.”

http://idokjelei.hu/2012/10/celente-nemcsak-nemetorszag-aranya-hianyzik/

Zeitgeist Addendum
magyar szinkronnal

Egy kritikus pillantás a "Zeitgeist"-ra vagyis a "Korszellemre".
Ajánló:
„Egy olyan világban ahol a népesség 1% birtokolja a föld javainak 40%-át, egy olyan világban ahol 34.000 gyerek hal minden egyes nap a szegénység és gyógyítható betegségek miatt, és ahol a bolygó népességének fele él 2 dollárnál kevesebből naponta, egy dolog világos: VALAMI NAGYON NINCS RENDBEN! Akár tudatában vagyunk akár nem, az összes intézmény és így a társadalom alapvető forrása a pénz, éppen ezért a monetáris politika működésének ismerete elengedhetetlen annak megértéséhez miért olyan a világunk amilyen.”

Godfrey Bloom az FTT-ről.
„..a befolyt pénz egy részét fel lehet majd használni jövőbeli tönkrement bankok megsegítésére.”
„..a bankok olyan pénzt adnak kölcsön amivel nem rendelkeznek, a központi bankrendszer, és a politikusok, (azok) akik a pénzt nyomják, miközben értékelik le a valutát. Ez az igazi probléma. nem a szabályozás vagy az adóztatás. Ez a központi bankrendszer bűnöző… - igen, kimondom - bűnöző viselkedésének következménye, és amíg ezt nem állítjuk meg, semmi sem fog változni.
 „2010-ben, vagyis a válság kezdetén a görög államadósság a GDP 120 százalékán állt, jövőre pedig elérheti a 200 százalékot, vagyis a helyzet javulás helyett tovább romlott.” 
Kunibert Raffer, a bécsi egyetem közgazdászprofesszora.
Részleges fedezetű bankrendszer
„Ha nem lenne adósságunk nem lenne pénz sem.” Marriner  Eccles FED- vezér
„… ez azt jelenti hogy a 10 milliárd dollár betét 10%-a 1 milliárd dollár tartalékként a banknál marad, míg a többi 9 milliárd dollár alapját képezi további kölcsönöknek. Logikus lenne azt feltételezni, hogy a 9 milliárd dollár szó szerint a 10 milliárdból származik, azonban ez nem így van. Valójában a 9 milliárd dollárkölcsön alap a semmiből jön létre a meglévő 10 milliárd dolláron felül, a számlán marad a 10 milliárd azonban a bank további 9 milliárdot tovább kölcsönöz, azaz 19 milliárd lesz forgalomban, így növekszik meg a pénzellátás.”   
„… átlagosan kilenc milliárd dollár hozható létre a pusztán a semmiből, azért mert igény van a kölcsönre és van 10 milliárd dollár betét fedezetként.”
„A betét – pénzteremtés - kikölcsönzés ciklus gyakorlatilag a végtelenségig folytatható.
Átlagosan 90 milliárd dollár hozható létre az eredeti 10 milliárd dolláron felül, más szavakkal minden a bankrendszerben elhelyezett betét, kilencszer annyi pénzt hozhat létre a semmiből.”
„Most hogy értjük hogyan jön létre a pénz a résztartalékra épülő banki rendszerben felmerül egy logikus kérdés, valójában mi ad értéket az újonnan létrejött pénznek? A válasz a meglévő pénzmennyiség, az új pénz valójában a lop a már meglévő pénzmennyiség értékéből. A teljes pénzmennyiség növekszik függetlenül a termékek és szolgáltatások iránti kereslettől és a kereslet-kínálat egyensúlyának kialakulásával az árak emelkednek csökkentve minden egyes dollár vásárlóértékét. Ezt nevezik inflációnak.”
„A pénztartalékra épülő banki rendszer alapvetően magában foglalja az inflációt.”
A kamat intézménye:
„…minden egyes dollárt ami létezik kamatostul kell visszafizetni, azonban ha az összes pénz a Központi banktól jön és a kereskedelmi bankoknál kamatokkal többszöröződik és ha az úgynevezett tőke csak a pénzügyi ellátó rendszerben keletkezhet akkor hol van a pénz ami a kamatot fedezi? Sehol, nem létezik. Ennek következményei pedig megdöbbentőek. A bankoknak fizetendő pénz mindig több mint a forgalomban lévő pénz, ezért állandó az infláció a gazdaságban. Folyamatosan új pénz kell, hogy azt az állandó a rendszerből fakadó hiányt fedezze, aminek oka a kamat.  Ez azt jelenti, hogy a fizetésképtelenség és a csőd szó szerint a rendszer része. Mindig lesznek szerencsétlenek, akik a rövidebben húzzák. A székfoglaló játékhoz hasonlóan, amikor a zene véget ér valakinek nem jut szék és éppen ez a lényeg! A rendszer folyamatosan a bankok kezére játssza az egyének javait, ha képtelen vagy kifizetni a jelzálogot elveszik a tulajdonod. Ez különösen akkor felháborító amikor rájössz a hogy a fizetésképtelenség természetes jelenség a résztartalékra épülő banki rendszer miatt, és azért is mert a pénz amit a bank neked kölcsönzött jog szerint nem is létezik.”   
Itt letölthető a teljes film:
„A Peter Joseph által rendezett Zeitgeist: Moving Forward [2011] (ZMF)
162 perces filmes munka, mely a Zeitgeist sorozat előző két részben indult vonal folytatása:
Egy kritikus pillantás a "Zeitgeist"-ra vagyis a "Korszellemre". A filmsorozat egy kiemelkedő és alapvető tézise, hogy sok, napjainkban alkalmazott fogalom, hiedelem és gyakorlat, melyeket "feltételezettnek", "adottnak" vagy empirikusnak tekintünk; elfogadott társadalmi megközelítéseink, értékeink nem csak intellektuálisan/történelmileg tévesek, de rendkívül hátrányosak személyes és társadalmi fejlődésünkre és a fenntarthatóságra nézve.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése