2013. március 15., péntek

Piramisok a Pilisben fotókkal


Piramisokat a világ számos pontján találunk, legújabban Kínában és a Nazca vonalak közelében is, előbbi helyen közel 140 darabot. Ezeken kívül léteznek más hatalmas kövekből alkotott építmények és szobrok melyek építésének célját éppúgy értjük. Mindezekből tagadhatatlan hogy léteznie kellett olyan magas kultúráknak melyek 6000 - 40000 évvel ezelőtti műszaki precizitása napjainkat is meghaladja, ehhez a tudáshoz azonban teljesen más fejlődési úton jutottak el mint a mi civilizációnk. Erről a más fejlődésről összesen annyit tudhatunk, hogy rendkívül fejlett csillagászati tudással rendelkeztek, mert ez szinte mindenütt megjelenik, és úgy tűnik mintha kiterjesztették volna mérnöki, matematikai, de akár még gyógyászati területekre is. Vajon mit tudhattak? Mi annyit látunk hogy a napéjegyenlőségnek és csillagképeknek fontos szerepe lehetett. A szkeptikusok szerint ha nem maradt fent róluk semmilyen forrás akkor nem léteztek. Ilyen régi korokból semmi sem maradt fent csak a vésett kövek, de miért nem értelmezzük forrásként magukat az építményeket?


Forrás: Magyar nyelv

Mondjunk köszönetet Kozma Andreának (fb: Magyar Nyelv) azért az áldozatos munkáért amit értünk végez! Ha elfelejtjük jelen korunk kicsiny hőseit nem is vagyunk méltók rá hogy tudását megossza velünk.
Teremtésünk lényegét ma sem értjük, a földi élet biodiverzitását felmérve az ember úgy érzi elvesztette a fonalat, hogyan lehetséges ez tervezés nélkül? Már az élet létrejötte sem érthető, ha jobban tájékozódunk a tudományos elméletekben, rájövünk már maga az elektron is úgy viselkedik ami ellentmond jelenlegi törvényeinknek (Lásd: Bunyevácz Zsuzsa műveit.)      

Frissítés: 2013.12.01.

Magas vöröses-szőke kaukázusi múmiák Kínában, fotók a kínai piramisokról és arról hogyan tüntethető el viszonylag gyorsan egy épített alakzat a fásítás segítségével. Link.

Piramisok a Pilisben


Forrás: Kis Kapu

A Pilisnek létezik három gúla alakú, mesterségesnek tűnő csúcsa, a Három-hegy: az Árpád-vár, Magas-hegy és a Rám-hegy. Elhelyezkedésük az Orion csillagkép méretarányos földi leképezése, a Három-hegy a középső három csillagot jelöli a csillagképben, az elrendezés ugyanaz mint az egyiptomi piramisoknál, a legkisebb csúcs itt is a leghalványabb csillagot jelzi, a legerősebbet pedig a legnagyobb. A csillagkép további négy pontjának mindegyikénél Pálos kolostor romok találhatók. 




A piramisok megjelennek tárgyi emlékeinkben is:
A Képes Krónika III. István és Imre királyok koronázását megörökítő rajzainak háttérében piramisok láthatók. Sok kutató szerint az Árpád-ház Ős-Budán székelt mely nem Székesfehérváron található hanem a Pilisben, így a koronázás helyszínének is magyarázata lenne. A jobb felső képen pedig II. András mögött látható a piramis szintén a Képes Krónikából.


Forrás: Kis Kapu

Egy velencei fametszeten szereplő középkori Székesfehérvár ábrázolás több kutatót arra sarkallt, hogy Fehérvár koronázó városunk helyét a Pilisbe helyezze. A Pilis Árpád-kori szakralitását oklevelek bizonyítják: mindvégig királyi központként működött, soha nem lehetett adni-venni benne földterületeket, csak királyi jóváhagyással.
Feltételezhetően a Pálos szerzetesek közvetítették az isteni energiát a szakrális beavatáshoz.
A pálos rend központja a Pilis volt, kolostorait kivétel nélkül a Dobogó nevű szakrális települések közelében építette fel - Dobogókő, Dobogó-tető, Dobogó-bérc a Hármas-hegy környékén pedig számos kolostormaradvány található, melyek közül négy mértani pontossággal megfelel az Orion többi csillagának. Az elmélet szerint a piramisok a terület alatt húzódó járatok által a kolostorokkal lehettek összeköttetésben. Az Orion a magyar mitológiában Nimróddal azonos.

Fehérvár 'Ős Buda' a Duna mellett 1458. Forrás: Kis Kapu
Fehérvár 1598.
Forrás: Kis Kapu

Fehérvár 'ős Buda' a Duna mellett 1458.
Forrás: Kis Kapu

Forrás:
Bunyevácz Zsuzsa
Aradi Lajos Pilis-kutató, a Dobogókő folyóirat főszerkesztője
Enigma: Horváth Zoltán, Száraz György

Egy érdekes film:
A piramisok titkainak leleplezése
Hat évig készült dokumentumfilm, piramisok Kínától Peruig, Egyiptomtól Mexikóig.
La révélation des pyramides
megjelent: 2010
0:36 - Életfa lenne?
1:12 – 100 km széles sáv körülöleli a földet..
http://www.youtube.com/watch?v=5Lqy2NwVG7o

Ősbuda blog - sok érdekes olvasnivalóval, tájékozódj mert érdemes:

Karácsonyi révedező: Pilis, a Magyar Atlantisz

Bunyevácz Zsuzsa
Ahol megnyílt a föld

A Pilisben az elmúlt néhány évben sorra kerülnek elő az elpusztított és elfelejtett világ nyomai. Szinte naponta bukkannak fel egykori hatalmas templomok, alagútrendszerek több száz éves maradványai, de előkerültek már a környéken kétezer éves cserépdarabok, nyílhegyek, furcsa alakú kövek és több ezer éves faragványok is. Nem meglepő módon a leletek némelyikén a szív jele látható. 2000. szeptember 23-án a pálos rendet alapító Szent Özséb tiszteletére szabadtéri misét rendeztek Pilisszántón, ahol egész különös leletre bukkantak a két évvel korábban fölfedezett egykori templom romjai fölött. Egy 80 kg-os kő került elő, amelyen azelőtt soha nem látott, különös, kettős kereszt formájú minta látható.

A kő a szakértők szerint egész biztosan a XI. század előtt keletkezett. Papp Gábor művészettörténész a római egyház által eretnekséggel vádolt bogumiloktól eredezteti az alkotást, mások az egyiptomi kopt keresztény motívumokhoz hasonlítják a kettős keresztet. Egy valamiben azonban mindannyian egyetértenek: a kövön a római kereszténységtől eltérő motívum látható.




A keresztes követ most abban a templomban őrzik, ahol korábban szó szerint megnyílt a föld. Mára már kiderült, hogy egy alagútrendszer húzódik alatta, amelyet - az itt talált leletek tanúsága szerint - a középkor előtt alakítottak ki. De maga a templom is érdekes: noha a XVIII. században építette a betelepített tót lakosság, falaira csak Árpád-házi szenteket festettek. Építészeti szempontból pedig semmi nem indokolja, hogy egy vízmosás fölé építették - hacsak nem valami eddig ismeretlen okból.

Pilisszántón találtak már egy szív alakú követ is, rajta két rajzolattal. A felső a régészek szerint egy áldott állapotban levő asszonyt mintáz, aki kísértetiesen emlékeztet a világszerte hasonlóképpen ábrázolt őskori termékenység-istennőkre. Makoldi Miklós régész 6-7 ezer évre becsüli a lelet korát.

Fehér az egyháza...

Maga a pilis szó a kopasz, illetve leborotvált fej jelzője, egy helytörténeti műben pedig azt olvashatjuk, hogy a fejtetőt nevezték így régen. Papi kifejezés is egyben, másik megfelelője, a tonzúra manapság is megfigyelhető néhány szerzetesrendnél, amelynek tagjai a fejtetőt kopaszra borotválják. Itt található az emberi test korona-csakrája, amin keresztül - az ezoterikus tanítások szerint - a Teremtő energiája áramlik. A tiszta, isteni energiának, illetve ennek a pontnak a tanítás szerint fehér a színe. A fehér szín állandóan, kísértetiesen visszaköszön a Pilissel kapcsolatban, ahogy azt egy régi magyar népének is megörökítette:

Ennek a világnak
Fehér a virága
Fehér az egyháza
Fehér a csuhása

Ennek a világnak
Itt dobog a szíve
Itt van a lelke
Itt van a közepe

Az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok tagjai is fehér ruhát hordtak, és ahogy a továbbiakban látni fogjuk, ez a pilisi születésű rend ezer szállal kötődött az "Égből leszállt királysághoz".
Feltűnő, hogy a történelmi Magyarországon mennyi Fehér- vagy Fejérvár van, ismeretes továbbá, hogy minden fontos történelmi helyünk a Fehérvár vagy Alba (latinul fehér) nevet viselte.

További forrás:
Pilisi fotók nagy része: Kis Kapu (Fb)
Magyar nyelv (Fb)
Dr Papp Gábor
V Molnár József


Forrás: Kis Kapu


Forrás: Kis Kapu


Forrás: Kis Kapu


Forrás: Kis Kapu


Forrás: Kis Kapu
 Ez a fotó Csókakőn készült nem a Pilisben, de valamiért idekívánkozott, tudod miért?


Forrás: Kis Kapu
 Végül megint egy más helyszín: Kalotaszeg

Forrás: Kis Kapu

3 megjegyzés:

  1. Kis kapu elfelejtette közölni a képek eredeti forrását...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérlek tedd meg Te, én sajnos csak homályban tapogatózom, még Kis kapu valódi nevét sem tudom. Ha megtennéd akkor feltüntethetném. Megköszönném.

      Törlés
  2. http://www.naput.hupont.hu/44/kitalalt-kepes-kornika-i-fantom-kozepkor
    Képes Krónika és a Kitalált középkor kapcsolata...

    VálaszTörlés