2013. augusztus 24., szombat

Pénz, bank, kamat... amit tudni érdemes!

Bankkorrupció, avagy rablás a hitellel
A bankok olyan pénzt „kölcsönöznek", amivel nem is rendelkeznek!
5 perces Magyar feliratos, kapcsold be a feliratozást, hogy olvashasd.
Forrás: Scott Bartle, http://www.youtube.com/watch?v=QHKdxA...

A bank akkor hozza létre a pénzt amikor hitelbe bocsátja. 

A jelenlegi világválság közvetlen oka: a gazdaságban nincs növekedés mert a korábban létrehozott (vagy megtermelt) növekedést indokolatlan mértékben elszívták a valamiért csődbe menő ágazatok - pénzügyi rendszer, bankrendszer - és a még ma is virágzó ágazatok – fegyverkereskedelem, gyógyszeripar - a forrásokat egyszerűen rosszul csoportosították. A megtermelt javak koncentrálódtak a népesség 1%-ának kezében, 40%-ot birtokolnak.    

Sajnos ez nálunk a devizahitel miatt nagyon is érthető folyamat.
Minden összeomlani látszik mert a múltban a részleges fedezetű bankrendszer által a jövőre kivetett adósságot nem tudjuk megtermelni.

„Azok a marzsok amiket ez a bankrendszer élvezett 2004 után hallatlan marzsok voltak.” „Kialakult egy olyan helyzet ami fenntarthatatlan állapotot hozott létre a nemzetgazdaságban, olyan marzsok voltak.” Róna Péter közgazdász.
„A fejlett piacgazdaságokban a 80-as évektől kezdve zajló folyamat a jövedelem eloszlás perverziójával írható le, (tulajdonképpen a tervgazdaságok összeomlását követően, lehet hogy véletlen az egybeesés lehet hogy nem, nem tudom igazolni). Ami a növekedés jövedelmét egyoldalúan aránytalanul, brutálisan a legfelső 1-2 százalék részére csoportosítja át.”
Surányi György
http://jovonkamultunkbankeresendo.blogspot.hu/2013/09/mestersegesen-krealt-kaosz-gazdasag.html 


„Egy olyan világban ahol a népesség 1% birtokolja a föld javainak 40%-át, egy olyan világban ahol 34.000 gyerek hal minden egyes nap a szegénység és gyógyítható betegségek miatt, és ahol a bolygó népességének fele él 2 dollárnál kevesebből naponta, egy dolog világos: VALAMI NAGYON NINCS RENDBEN! Akár tudatában vagyunk akár nem, az összes intézmény és így a társadalom alapvető forrása a pénz, éppen ezért a monetáris politika működésének ismerete elengedhetetlen annak megértéséhez miért olyan a világunk amilyen.”

Godfrey Bloom az FTT-ről.
„..a befolyt pénz egy részét fel lehet majd használni jövőbeli tönkrement bankok megsegítésére.”
„..a bankok olyan pénzt adnak kölcsön amivel nem rendelkeznek, a központi bankrendszer, és a politikusok, (azok) akik a pénzt nyomják, miközben értékelik le a valutát. Ez az igazi probléma. nem a szabályozás vagy az adóztatás. Ez a központi bankrendszer bűnöző… - igen, kimondom - bűnöző viselkedésének következménye, és amíg ezt nem állítjuk meg, semmi sem fog változni.
 „2010-ben, vagyis a válság kezdetén a görög államadósság a GDP 120 százalékán állt, jövőre pedig elérheti a 200 százalékot, vagyis a helyzet javulás helyett tovább romlott.” 
Kunibert Raffer, a bécsi egyetem közgazdászprofesszora.

Részleges fedezetű bankrendszer

„Ha nem lenne adósságunk nem lenne pénz sem.” Marriner  Eccles FED- vezér

„… ez azt jelenti hogy a 10 milliárd dollár betét 10%-a 1 milliárd dollár tartalékként a banknál marad, míg a többi 9 milliárd dollár alapját képezi további kölcsönöknek. Logikus lenne azt feltételezni, hogy a 9 milliárd dollár szó szerint a 10 milliárdból származik, azonban ez nem így van. Valójában a 9 milliárd dollárkölcsön alap a semmiből jön létre a meglévő 10 milliárd dolláron felül, a számlán marad a 10 milliárd azonban a bank további 9 milliárdot tovább kölcsönöz, azaz 19 milliárd lesz forgalomban, így növekszik meg a pénzellátás.”   

„… átlagosan kilenc milliárd dollár hozható létre a pusztán a semmiből, azért mert igény van a kölcsönre és van 10 milliárd dollár betét fedezetként.”

„A betét – pénzteremtés - kikölcsönzés ciklus gyakorlatilag a végtelenségig folytatható.
Átlagosan 90 milliárd dollár hozható létre az eredeti 10 milliárd dolláron felül, más szavakkal minden a bankrendszerben elhelyezett betét, kilencszer annyi pénzt hozhat létre a semmiből.”

„Most hogy értjük hogyan jön létre a pénz a résztartalékra épülő banki rendszerben felmerül egy logikus kérdés, valójában mi ad értéket az újonnan létrejött pénznek? A válasz a meglévő pénzmennyiség, az új pénz valójában a lop a már meglévő pénzmennyiség értékéből. A teljes pénzmennyiség növekszik függetlenül a termékek és szolgáltatások iránti kereslettől és a kereslet-kínálat egyensúlyának kialakulásával az árak emelkednek csökkentve minden egyes dollár vásárlóértékét. Ezt nevezik inflációnak.”

„A pénztartalékra épülő banki rendszer alapvetően magában foglalja az inflációt.”

A kamat intézménye:
„…minden egyes dollárt ami létezik kamatostul kell visszafizetni, azonban ha az összes pénz a Központi banktól jön és a kereskedelmi bankoknál kamatokkal többszöröződik és ha az úgynevezett tőke csak a pénzügyi ellátó rendszerben keletkezhet akkor hol van a pénz ami a kamatot fedezi? Sehol, nem létezik. Ennek következményei pedig megdöbbentőek. A bankoknak fizetendő pénz mindig több mint a forgalomban lévő pénz, ezért állandó az infláció a gazdaságban. Folyamatosan új pénz kell, hogy azt az állandó a rendszerből fakadó hiányt fedezze, aminek oka a kamat.  Ez azt jelenti, hogy a fizetésképtelenség és a csőd szó szerint a rendszer része. Mindig lesznek szerencsétlenek, akik a rövidebben húzzák. A székfoglaló játékhoz hasonlóan, amikor a zene véget ér valakinek nem jut szék és éppen ez a lényeg! A rendszer folyamatosan a bankok kezére játssza az egyének javait, ha képtelen vagy kifizetni a jelzálogot elveszik a tulajdonod. Ez különösen akkor felháborító amikor rájössz a hogy a fizetésképtelenség természetes jelenség a résztartalékra épülő banki rendszer miatt, és azért is mert a pénz amit a bank neked kölcsönzött jog szerint nem is létezik.”   


Államellenes bűncselekményeket követtek el a bankok!
Háromszoros visszafizetés! – 24 milliós hitelfelvétellel szemben visszafizetésre kerül több, mint 74 millió. – …”Különböző eljárásokat kezdeményeztem, a bank vezetésétől hivatalos fórumokig, pillanatnyilag mindenki halogatja az állásfoglalást, sőt sérelmezik az uzsora kamat megjelölést…”
…”Hogyan lehet, szándékosan az árfolyamokkal játszani? Ez utóbbi csak a bankok kartellezése útján lehetséges! (Ez is! Bűncselekmény!)…”

Máshol is ez történik!
Törökország:
A pénz- IMF valóság (HunSub; ENG language)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése